Американската војска ја фрли најголемата бомба во провинцијата Нангархар

Американската војска ја фрли најголемата бомба позната под името „Мајката на сите бомби" во провинцијата Нангархар во Авганистан при што загинаа 36 милитанти на така наречената Исламска држава.

 

Од авганистанското министерство за внатрешни работи изјавија дека во нападот не загинало цивилно население.

Поврзани

Најнови вести

Коментари