Америка одобри продажба на воена опрема на Тајван од 500 милиони долари

Американските власти ја одобрија потенцијалната продажба на воена опрема во вредност од 500 милиони долари на Тајван, потег што веројатно … Продолжи со читање Америка одобри продажба на воена опрема на Тајван од 500 милиони долари