Aлбанската авиокомпанија „Албавингс“ организираше два чартер лета од Тирана до Белград со патници кои се пријавиле за вакцинација против коронавирус во Србија. Оваа можност ја искористија и вработените во авиокомпанијата, пишува „Блиц“.

Гостите од Албанија вчера ги пречека заменик-градоначалникот на Белград, Горан Весиќ.

За бесплатната вакцина против Ковид-19, која Србија им ја обезбеди на странците, постои голем интерес.

Условите се исти како и за државјаните на Србија, а покрај личната карта и пасошот, на странските државјани не им е потребна дополнителна документација.

Вчера пред белградскиот саем имаше колони луѓе кои чекаа ред за да примат вакцина во Србија. Стари, млади, дојдени од Македонија, Босна и Херцеговина, Албанија, Црна Гора, а и граѓани од Србија чекаа во редот долг стотици метри, пред двете хали од саемот.

Вакцинацијата продолжува и денеска.

makfax.com.mk