Новороденчиња во породилиште во Израел се изнесени од лулките и родителите и персоналот во болницата ги држат во раце, за време на нападите на Хамас во оваа зема.

Фотографии од породилиштето во Израел, според  објавата на Фејсбук страницата на израелските одбранбени сили, беше направена во текот на вчерашниот ден.

Според објавата, бебињата биле изнесени од лулките за време на ракетниот напад од Газа кон централен Израел.

„Ги чуваа во утврдениот ходник додека ракети летаа над болницата.“

На страницата на Фејсбук стои: „Тоа се невини жртви на терор“.

During a barrage of rockets from Gaza into central Israel, new Israeli babies in the maternity ward were taken from…

Posted by Israel Defense Forces on Tuesday, May 11, 2021