Јулија Канакина е руска шампионка во скелетон. Но, кралицата на зимските спортови е и кралица на Инстаграм, каде редовно објавува атрактивни фотографии

Она што за многумина е Дарија Клишина или Јелена Исинбаева, за повеќето во Русија е Јулија Канакина, која е прогласена за најатрактивна спортистка во својата татковина.

Јулија, која во декември ќе наполни 26 години, е родена во Краснојарск.

Сака да вежба и тренира, па не се двоуми да го покаже своето тело на Инстаграм, тело каде што може да се види колку е атрактивна.

Пред да започне со скелетон, таа била балерина