Доскорашниот тренер на Динамо Загреб, Зоран Мамиќ, истакна дека е подготвен да оди во затвор, и да си ја одлежи казната, доколку судот ја потврди висината на затворската казна од 4 години и осум месеци за давање мито, неплаќање данок како и за нелегално посредување во трансфери.

Мамиќ истакна дека е невин, но доколку биде потврдена казната, ќе ја одлежи.

„Уште еднаш ќе кажам дека сум невин. Ќе се борам до крај, но ако судот одлучи дека тоа ќе биде конечната одлука, подготвен сум да одам во затвор и да си ја одлежам казната. После тоа само сакам нормално да живеам. Тоа е се“, истакна Мамиќ.

Откако беше изречена казната, Мамиќ поднесе оставка од функцијата тренер на Динамо.

 

sportmedia.mk