Уважена е жалбата на МЗТ Уни Банка, и го доби натпреварот од 20:0 против Вардар во плеј-аутот.

Вардар на терен го доби натпреварот, меѓутоа МЗТ 2 поднесе жалба поради настап на играч на Вардар кого го немало во записник.

Денеска КФСМ објави дека МЗТ 2 ќе го добие мечот со службени 20:0, а Вардар има право на жалба во следните 24 часа.

Образложението од КФСМ на следниот ЛИНК.

sportmedia.mk