На 9 ноември 1996 година, во Ешен, токму против селекцијата на Лихтенштајн ние го остваривме најбудливиот триумф во нашата фудбалска репрезентативна историја, и тоа со 11:1. Тоа беше меч за квалификациите за СП во Франција.

Тоа беше светска сензација, не дека сме го победиле Лихтенштајн, тку поради тие убедливи 11:1. Гледајте и уживајте, како Главевски (3), Стојкоски (2), Мицевски (2), Ќириќ (2), Христов и Милошевски ги израдуваа нашите фанови , погледнете ја нивната еуфорија покрај аут линијата на трибините, ако може така да се каже.

sportmedia.mk