Во Србија не стивнува аферата која ја “отвори“ УЕФА по повод наместените натпревари. ФСС мораше да реагира и го казни клубовите Борац од Чачак и Железничар од Панчево. Откриено е дека играчите на Борац се обложувале на еден меч против себе, и тој меч го загубиле со 0:1. Исто така се верува дека играчите на Јагодина, а и дел од раководството на тој клуб, исто се обложувале против себе и тоа дека ќе загубат со 0:3 против Трајал, така и било.

Навистина несфатливо и неверојатно.

Инаку пред неколку денови од УЕФА стигнал допис, дека од 2017 до 2019 година, дури 81 меч во српскиот фудбал биле прогласени како „чудни“.

 

sportmedia.mk