Летоскиот фудбалски агент Роман Безубов бил застрелан во автомонбилот сред бел ден во летонската престолнина Рига. Како во филм, убијците (најверојатно биле двајца) биле во џип BMW со руски регистарски таблички. Тие го пресретнале 41-годишниот поранешен фудбалер и истрелале дури 40 куршуми.

Фудбалскиот агент Александар Манјаков објави дека убиството на колегата е поврзано со заеми од лихвари. Безубов по завршувањето на кариерата веќе 10 години работи како фудбалски агент. Меѓу клиентите му се летонски и украински фудбалери.

Роман Беззубов - у Латвії застрелили агента українських футболістів - фото,  відео — УНІАН

sportmedia.mk