Скопје во меч од 22.коло на западот, не успеа во Дебар да дојде до трите бода. Кај Кораби одигра без голови 0:0. Без голови се играше и во Тетово, каде во дербито меѓу Тетекс и Охрид и двете екипи настојуваа да победат, но сепак мрежите мируваа.

Дрита со 3:0 успеа да го победи Велазерими, а Кадино изненади и тоа со 3:0 на гости кај Гостивар. Рековме веќе, Велешта освои три службени бода против Вардар Форино, со оглед на тоа дека вардарци веќе се исфрлени од лигата.

РЕЗУЛТАТИ – 18. КОЛО

КОРАБИ – СКОПЈЕ 0:0

ДРИТА – ВЕЛАЗЕРИМИ 3:0

ВЕЛЕШТА – ВАРДАР ФОРИНО 3:0 (слу)

ГОСТИВАР – КАДИНО 0:3

ТЕТЕКС – ОХРИД 0:0

ТАБЕЛА

1.СКОПЈЕ 41

2.ВЕЛЕШТА 34

3.ГОСТИВАР 33

4.ОХРИД 32

5.КОРАБИ 25

6.ВЕЛАЗЕРИМИ 23

7.КАДИНО 19

8.ТЕТЕКС 15

9.ДРИТА 13

10.ВАРДАР (Ф) 10

sportmedia.mk