Владата на РМ вчера на седница донесе одлука која ќе биде тешкво изводлива за клубовите во нашата земја. Сите кои ќе се сакаат да се натпреваруваат ќе мора да направат ПЦР тест пред секој меч. Причината за ваквата промена е секако ширењето на Ковид-19.

И претходно беше донесена ваква одлука, но истата беше променета. Дел од екипите во одредени спортови правеа брзи тестови, дел добро е познато дека истото го направија само еднаш, пред почетокот на првенство.

Ова ќе биде голем финансиски удар за клубовите, ако се земе во предвид средствата кои треба да бидат издвоени. Од друга страна се мисли на здравјето за спортистите, но и брзите тестови беа добро решение.

 

sportmedia.mk