И официјално Михаел Видерер и во следните четири години ќе ја извршува функцијата на претседател на Европската ракометна федерација. Новиот мандат беше потврден денеска на Конгресот на ЕХФ, кој се одржува во овој момент во Виена.

Видерер беше единствен кандидат за претседелскотоместо во Европската „куќа на ракометот“. Вице-претседател е Предраг Бошковиќ.

sportmedia.mk