И тоа го има на Балканот, посебно во српскиот фудбал. Имено во последно време кај нашиот северен сосед избувна афера, во која и тоа според УЕФА, неколку натпревари биле наместени. Па така ако првите луѓе на српскиот фудбал не се во сотојба тоа да го сшречат, тогаш УЕФА презема чекори.

Имено како што се пишува во тамошните медиуми, УЕФА со свои специјални делегати или контролори ќе се обиде да ги спречи МЕСТЕНКИТЕ во српскиот фудбал. Во прво време тие ќе бидат лица од Србија, но потоа во “игра“ ќе се вклучат и странци.

Овие контролори ќе имаат право во секој момент да влегуваат во соблекувалните на играчите, потоа во просториите кај судиите, ќе имаат право на пристап до било кој дел од стадионот за време на натпреварот. Еден вид тоа ќе биде “фудбалска полиција“. Секој оној кој ќе биде сомнителен, ќе биде предупреден дека ќе го чека тешка казна.

 

sportmedia.mk