Во текот на вчерашниот ден УЕФА ги објави судиите кои ќе ја делат фудбалската правда на претстојното ЕУРО од 11 јуни до 11 јули, на кое за првпат во својата историја ќе учествува и Македонија.

Нема некои посебни изненадувања, се чини најдобрите арбитри во моментов во Европа, ја добија честа да бидат дел од ЕУРО.

На континенталниот собир ќе се одиграат 51 натпревар, а 18 судии ќе бидат главни арбитри на сите тие мечеви.

Се разбира дека тројца од овие долунаведените ќе и судат и на Македонија на средбите со Австрија, Украина и Холандија. Да се надеваме дека нашата репрезентација на ЕУРО нема да одигра само три меча, туку повеќе.

Тоа се Феликс Брих (Германија), Џунејт Чакир (Турција), Карлос дел Серо Гранде (Шпанија), Андреас Екберг (Шведска), Орел Гринфелд (Израел), Овидиу Алин Хатеган (Романија), Сергеј Карашев (Русија), Иштван Ковач (Романија), Бјорн Кујперс (Холандија), Дани Макели (Холандија), Антонио Мигел Матеу Лахоз (Шпанија), Мајкл Оливер (Англија), Даниеле Орсато (Италија), Артур Мануел Рибеиро Соарес Диас (Португалија), Даниел Сиберт (Германија), Ентони Тејлор (Англија), Клемент Турпин (Франција) и Славко Винчиќ (Словенија).

sportmedia.mk