Менаџерот на Челзи, Томас Тухел го изрази своето задоволство од сегашниот состав на тимот и вели дека и доколку не добие пари за ниту еден нов трансфер, тој е задоволен со она што го има на располагање.

„Искрено, дури и ако Челзи добие забрана за трансфери утре, сепак ќе бидам среќен следната сезона. Ова е начинот на кој можеме да го потиснеме тимот на следното ниво. Но, се разбира, имам идеи како да ја засилам оваа постава. Ќе биде тешко, многу тешко, бидејќи имаме многу силна постава. Имаме одлични момци во соблекувалната и нема да дозволам никој да го уништи ова и да има негативно влијание кон нив“, рече Тухел.

sportmedia.mk