Иван Тричковски, фудбалерот на македонската фудбалска репрезентација наскоро би можел да добие кипарско државјанство. Според медиумите од оваа земја, искусниот Тричко поднел барање за државјанство, со што би можел да игра како домашен фудбалер.

Тричковски веќе повеќе од пет години е на Кипар, а претходно беше три, со што ги исполнува условите за добивање на државјанство.

 

sportmedia.mk