Македонскиот фудбалски репрезентативец Иван Тричковски, вечерва на посебна манифестација наречена „Фестивал на Најдобрите“ која по 48. пат се одржа на Кипар во организација на Кипарската спортска асоцијација, ја доби наградата за најдобар стрелец во рамките на минатогодишниот шампионат.

Иван Тричковски исто така се најде и во тимот на најдобрите 11 за минатата сезона на Кипар.


sportmedia.mk