Нови промени во стручниот штаб на МЗТ Скопје по разделбата со Ѓорѓи Кочов. Тимот од Аеродром на својата официјална страница потврди дека Никола Велев, Тино Даневски и Петар Баснарков побарале да биде раскината соработката, тојцата веќе не се дел од МЗТ Скопје.

„По прекинот на соработката со Ѓорѓи Кочов, управата на МЗТ Скопје Аеродром немаше никакви дилеми околу останатиот дел од стручен штаб и неговото продолжување со работа како и досега, уште повеќе што тие беа дел од клубот уште пред неговото ангажирање за прв стратег. Но, Никола Велев, Тино Даневски и Петар Баснарков, кои работеа како негови помошници, сами побараа да им бидат раскинати договорите со екипата, на што, без никаков проблем, во има на досегашната соработка, им беше излезено во пресрет.

МЗТ Скопје Аеродром на тројцата им се заблагодарува на трудот што го вложија досега за бенефит на клубот и им посакува сѐ најдобро во продолжение од кариерите“, велат од МЗТ Скопје, кој засега е под водство на Дарко Радуловиќ.

 

sportmedia.mk