Теодор Симиќ, иднината на македонската кошарка, на 17 години доби шанса да биде во тесниот список на Александар Тодоров за квалификацискиот турнир во Перм.

Членот на младинскиот тим на Барселона дененска имаше шанса да учи од некогашниот репрезентативец, Тодор Гечевски, кој сега ја има улога на директор во КФСМ.

sportmedia.mk