Откако освои златен медал на трката на 100 метри, во моментов најдобрата спринтерка на светот, атлетичарката од Јамајка, Илејн Томпсон Хера е освојувач и на златниот медал во трката на 200 метри.

Таа предмалку суверено и со втор најдобар резултат на сите времиња 21.53 го освои златниот меда, пред Кристина Мбома од Намибија, едно од најголемтие изненадувања на оваа трка, додека пак  трета беше Габи томас од САД, која што го освојува бронзениот медал.

 

sportmedia.mk