Томас Бах останува на чело на Интернационалниот олимписки комитет откако победи на изборите со убедлив резултат 93-1. Тој продолжува на кормилото на ИОК до 2025 година. Германецот го наследи Жак Рог на претседател на ИОК во 2013 година.

Минатата година ИОК реши да ги одложи Олимпските игри во Токио и да ги презакаже за оваа година, но прашање е дали ќе може да се одржат со публика.

sportmedia.mk