Американската атлетска тинејџерска сензација, Еријо Најтон приреди уште едно резултатско изненадување. Го сруши рекордот на 200 метра конкуренција У18, кој досега беше во сопственост на неприкосновениот Усаин Болт.

Со резултат 20.11, беше за две стотинки подобар од резултатот на Болт кој е важечки од летото 2003 година.

Најтон има само 17 години во моментов и во САД во него гледаат лик кој ќе го врати приматот на Американските спринтери.

sportmedia.mk