ТАЖНА ВЕСТ: Почина млад кошаркар

Иван Јовановиќ, поранешен кошаркар на неколку познати клубови, почина на 27 - годипна возраст по долгата и тешка болест.

Роден е на 7 февруари 1990 во Љубљана. Тој во 2006 година беше кадетски шампион на Србија и Црна Гора, потоа играл во Ниш до 2012 година. За жал, се разболел и ја изгуби битката за живот.

Погребот ќе се одржи во среда во гробиштата во Ниш.

Поврзани

Најнови вести

Коментари