„Кристијан Ериксен дише и може да зборува, тој е буден“, рече Мартин Скотс, агентот на Ериксен, откако разговараше со таткото на Ериксен.

Данската фудбалска асоцијација потврди дека Кристијан е буден и дека сега се во тек понатамошни прегледи во болницата.

Во тек е продолжение на натпреварот помеѓу Данска и Финска.