Најгобриот голф играч на денешницата, Тајгер Вудс пред десетина дена доживеа тешка сообраќајна несреќа која едвај ја преживеа. Се здоби со многу лоши повред, особено на нозете, каде што имаше два отворени преломи на коските, а особено страдале неговите зглобови. Лекарскиот тим објави дека мускулните ткива му отекле, и дека морало да се интервенира.

Вудс по шокот, за прв пат даде кратка изјава во која рече, „воопшто не се сеќавам на сообраќајката, воопшто не се сеќавам дека сум го возел автомобилот“ – рече тој.

Неговата професионална кариера како голф играч многу веројатно е готова, затоа што повредите со кои се здоби се многу лоши и ќе треба долг период за да се опорави од нив.

sportmedia.mk