Против голферот Тајгер Вудс нема да биде покрената кривична пријава за сообраќајката во која тој учествуваше завчера, и по која за среќа остана жив ико неговото возило беше уништено.

Неговото возило поминало на спротивната трака, па потоа се тумбало. За да го издават од возилото морале да го сечат автомобилот, а Тајгер минал со тешки повреди на нозете, во тие моменти тој бил сам во него.

Нема да има кривична пријава, може само да има обична тужба за несовесно возење. Ова е едноставно несреќа. По деталните анализи утврдено е дека во неговото тело немало алкохол или дрога“ истакнал за тамошните медиуми локалниот шериф на Лос Анџелес, Алекс Виланева.

Инаку по операцијата Тајгер Вудс добро се осеќал.

sportmedia.mk