По катастрофалниот старт во новата сезона на Партизан, на некогашниот фудбалски гигант на овие простори, по бламажата во Европа, секако дека разделбата со тренерот Илија Столица беше неизбежна. Кој ли само го донесе овој Столица за тренер на “црно – белите“ се прашуват фановите на Партизан?

Како што пишуваат медиумите во Србија, Столица добил отказ а за нов тренер е назначен легендарниот Саво Милошевиќ. Вистинскан легенда на Партизан како играч, бепе и тренер и претседател на клубот, и легенда на репрезентацијата на Србија.

Се очекува во текот на денешниот ден и официјална промоција на Милошевиќ.

sportmedia.mk