Има убави моменти од дуелот меѓу Финска и Македонија, иако овој пат нашите ракометари се мачеа до пред 50. минута. На крајот се памети победата, а од грешките се учи.

На радарот на ЕХФ се најде една прекрасна акција во режија на Стојанче Стоилов, Кирил Лазаров и Филип Кузмановски.

Столе ги изигра Финците, „мамката“ беше Лазаров, но акцијата ја заврши Кузмановски.

sportmedia.mk