Ѓорѓи Стоилов, играчот за врска, еден од најдобрите фудбалери на Академија Пандев во изминатте сезоним својата кариера ќе ја продолжи во тимот на Зира, тоа е еден од најдобрите клубови во Азербејџан. Стоилов се поврзуваше со повеќе клубови, како од Македонија, така и од Косово и Албанија, но сепак ја прифати понудата на тимот од Азербејџан.

Стоилов потпиша со Зира на 2+1 година.

sportmedia.mk