Вчера со трилерот во Минхен, со спектаклирниот меч меѓу Германија и Унгарија, секако и со дуелот во Будимпешта меѓу Португалија и Франција, заврши првиот круг од ова ЕУРО. Познати се сите осминафинални двојки, а познато е дека Македонија не успеа да се пласира во следната фаза во својот дебитантски настап.

Па така можеме и официјално да прокажеме дел од статистичките податоци во најважните сегменти. Тука се впишани и дел од нашите статистички податоци, колку за компарирање.

ГОЛОВИ

8 – Холандија

7 – Италија, Португалија, Белгија

6 – Германија, Шпанија

5 – Данска

……

2 – МАКЕДОНИЈА

1- Турција, Финска, Шкотска

ПОСЕД

68.7-Шпанија

61.3-Германија

57.7-Италија, Белгија

57.3-Данска

…..

44.0-Македонија

УДАРИ КОН ГОЛОТ

61-Данска

60-Италија

47-Швајцарија

46-Холандија

….

32-Македонија

КОРНЕРИ

22-Швајцарија

20-Шпанија

20-Турција

….

10-Македонија

ПРЕКРШОЦИ

48-Турција

46-Полска

40-Шведска

….

33-Македонија

sportmedia.mk