Денеска со прекрасна кореографија и многу насобран народ, официјално беше отворен Спортскиот центар Марко Божиновски во Скопската населба Ново Лисиче.

Како што веќе беше објавено, Општина Аеродром овој спортски комплекс одлучи да го именува по прерано почитаниот млад ракометар Марко Божиновски, инаку жител на оваа општина. Неговите другари и сограѓани денеска се собраа во голем број во Спортскиот центар и официјално да го отворат и уште еднаш да му оддадат почит на Марко.

Прекрасната кореографија во негова чест екклузивно ви ја пренесува СПОРТМЕДИА на следниот ЛИНК.

https://m.youtube.com/shorts/Pyg0YjPmgm8?feature=share

sportmedia.mk