Европската куќа на фудбалот (УЕФА) испрати писмо до Фудбалскиот сојуз на Србија во врска со сомневања за местење натпревари.

Се работи за два натпревари, засега неименувани, поради уплати во обложувалници во Европа и Азија, пренесува Спортскиот клуб.

Вниманието на УЕФА го привлекле огромните суми на пари платени во обложувалници за двата сомнителни натпревари одиграни минатиот месец.

Еден натпревар, како што пишува Спортскиот клуб, е дефиниран како алармантен поради големиот број плаќања на Далечниот Исток во живо во обложувалниците, дури и крајниот резултат.

Аналитичарите на УЕФА, задолжени за следење на нелегални активности, дури и снимиле неколку играчи под сомневање и истите товарат за исти работи во претходните клубови.

Овој случај е во рацете на Светислав Бата Ѓуровиќ, офицер назначен за интегритетот на Фудбалскиот сојуз на Србија на почетокот на годината, кој е поранешен полицаец и началник на СБПОК, и работи заедно со членовите на дисциплинската комисија на ФСС.