На трибините во СРЦ „Кале“, домаќинот на Купот на Македонија денеска дојде и Борјан Георгиевски.

Станува збор за синот на нашиот легендарен кошаркар, Благоја Георгиевски Буштур, во чија чест од оваа година се игра финалниот турнир од националниот Куп. Тој е во друштво на претседателот на КФСМ, Перо Антиќ.

sportmedia.mk