Горан Силјановски и Работнички, како што неофицијално дознаваме, го раскинале важечкиот договор. Причина е тоа што сега веќе екс капитенот на “романтичарите“ најверојатно се сели на Кипар. Имено Силјановски бил во преговори со Докаса, екипа за која настапуваат Дамјан Шишковски и Душко Трајчевски. Интересно е тоа што сите тројца некогаш заедно играа во Работнички.

Работнички значи го пушта својот капитен, иако се уште беше под договор, да си ја проба среќата како интернационалец.

sportmedia.mk