Испаѓањето од Бундеслигата, не е единствениот проблем за тимот на Шалке. Екипата не е  познато кога ќе се врати во „елитата“, со оглед дека многумина од сегашните играчи најавиле заминување од екипата, и немаат намера да се натпреваруваат во понизок ранг.

Суат Сердар, Набил Бендалеб, Бенџамин Стамбули, Салиф Сане, Алесандро Шоф и уште неколку играчи веќе ги пакуваат куферите и ќе заминат, а заминување најавил и Хунтелар. Шкодран Мустафи исто така е без договор и ќе замине речиси сигурно.

 

sportmedia.mk