Претседателот на ФФМ, Муамед Сејдини е позитивен на Ковид-19, и затоа не ја прифатил поканата на селекторот на репрезентацијата, Игор Ангеловски за средба. Тоа треба да се знае.

Ова значи дека за Германија, во експедицијата нема да биде не само Сејдини, туку сите оние кои имале контакт со него а се членови на УО на Фудбалската федерација на Македонија. Нема да има за првпат и новинари, и тоа на барање на власите во Германија со оглед на сите случувања со коронавирусот која просто беснее.

sportmedia.mk