На стадионите во англиската Премиер-лига повторно ќе има навивачи, откако денеска официјално е објавено дека во финишот ќе има навивачи на трибините.

Премиерлигата одлучи дека навивачи на стадионите ќе бидат дозволени во 37. и 38. коло. Така одлуката е секој клуб барем по еднаш да игра пред навивачи сезонава.

Натпреварите ќе се играат на 18 и 19 мај и 23 мај.

Нормално, на стадионите ќе има ограничен број на навивачи, а гостински навивачи ќе нема.

Од следната сезона се очекува зголемување на бројот на навивачи кои ќе можат да присуствуваат на трибините.

sportmedia.mk