Големото дерби од чилеанскиот шампипонат, помеѓу екипите на Коло Коло и Универзитад Католика, за малку што не заврши со трагични последици. Играно беше на легендарниот Монументал, а од преголема оптовареност на трибината каде што беа домашните навивачи, кои дел беа седнати на конструкцијата, се случи непосакуваното. Дел од истата се распадна односно се сруши, и само среќата ги сочува дел од навивачите да минат само со повреди но не и со смртни последици.

sportmedia.mk