Градоначалникот на Марсеј, Веноа Пајан, изјави дека наскоро ќе почне со продажба на стадионот Велодром, затоа што бил прескап за градот.

Велодром е стадионот на кој настапува Олимпик Марсеј, а беше реновиран во 2016 година.

Вложено во него било 287 милиони евра, од кои пола пари ги дал градот.

„Сакам да го продадам стадионот, затоа што чини премногу. Ќе најдам начин да пронајдам купувач“, рекол Пајан.

sportmedia.mk