Скандал кои веројатно не би се случувало во ниту една друга земја каде што се одржува Светско првенство во фудбал. Медиумите пренесуваат дека Катарците изнајмуваат фанови за да ги пополнат стадионите.

Катарците ангажираат фанови од Пакистан и Индија за да ги пополнат стадионите, на социјалните мрежи веќе се појавуваат видеа со „навивачи“ во дресови на Португалија, Бразил, Германија, Франција, Шпанија…

Катарската влада обезбеди 10 долари за изнајмување на еден навивач, 3 оброци на ден и бесплатно сместување. Доколку се испразнети трибините неколку часа пред натпреварот, дополнително ќе им се исплатат дневници на странските работници од околните градби и ќе се носат на трибините.