Извршниот директор на Баерн Карл Хајнц Румениге даде интересен коментар околу иднината на тренерот Ханси Флик. Тренерот на Баерн е поврзуван со клупата на репрезентацијата на Германија. Румениге посочи дека Флик останува во Баерн.

„Ханси 100% останува во Баерн. Секогаш сум зборувал дека изборот на тренер е најважен, а имаме одличен стратег кој си ја знае работата и играчите плус имаме потпишано договор. Не знам што планираат во ФС на Германија, но сметам дека е многу понижувачки е кон сегашниот селектор Јоаким Лев да прокламираш планови за нов селектор. Немаме намера да ги решаваме проблемите на Германскиот фудбалски сојуз. А искрено смешна ми е идејата некој да го напушти Баерн за да бидеш селектор на националниот тим“, вели Румениге.

sportmedia.mk