Кире Ристевски играл одлично за нашата репрезентација во квалификациите за ЕП. Имено според процентот на добиени дефанзивни дуели, тој е на прво место со 82.00% успешност.

Секако дека ова е голема работа за нашиот стопер.

На втото место е Марко Верати, играчот за врска на репрезентацијата на Италија, тој има процент на успешност во добиени дефанзивни дуели од 81.40. Додека на трето место е Мануел Аканџи со 80.49%.

sportmedia.mk