Со години наназад се зборува за исхраната на Новак Ѓоковиќ, за тоа што и како се храни… Многумина и се прашуваа дали во Олимпиското село во Токио ќе може да се придржува до својот режим на исхрана.

Се разбира, Новак секогаш се адаптира на сите околности, а судејќи според фотографијата, во Токио не морал многу да се прилагодива затоа што врвните спортисти очигледно ги имаат сите услови и се што им е потребно.

Дека на Ноле се му е по мерак говори фотката која ја објави еден од браќата Синковиќ, Марти и Валент, инаку олиписки шампиони во веслање. Истата е направена во кантината, а сите веднаш очите ги вперија во чинијата на тенискиот ас. А таму има зеленчук, тестенини…