И одново, по којзнае кој пат Работнички никако да ја победи Шкендија. Се чини дека денеска на Арената беше поблиску до трите бода. Во поголем дел од дербито ја имаше иницијативата, ги имше шансите. Шкендија одамна не сме ја виделе до толку да се брани, зарем ова е Шкендија која ита кон нова титула.

Сепак на крај овие 0:0 е реален исход на дербито, генерално и Работнички, а посебно Шкендија, можат и знаат многу повеќе од колку тоа што го прикажаа во текот на денешните 90 минути.

sportmedia.mk