Место во петок, како што беше планирано да се одигра “велигденското коло“ во двете втори лиги, сепак ќе се игра во сабота. Додека терминот за 31.коло во ПМФЛ си останува во истиот термин, во саботниот.

И за ова коло потребните ПЦР тестови, за сите мечеви од Првата и двете втори лиги, кои се прават по барање на здравствените власти на земјата, ќе бидат платени од страна на Фудбалската Федерација на Македонија.

Токму затоа второлигашите ќе играат еден ден подоцна од првичниот план, едноставно физички не се може да се направат тестови за играчите на сите клубови во вторите лиги за само еден ден (четврток).

sportmedia.mk