Се повеќе личам на Путин, а брадата ми расте како на Дража Михајловиќ, изјави фудбалскиот тренер Ќиро Бажевиќ откако соопшти дека се вакцинирал со руската вакцина Спутник Ви во Србија.

– Не сум се туркал преку ред, не сакам! Да го направив тоа, сега ќе ми ја е*еа мајката. Убаво си отидов таму кога можев и се вакцинирав и можам да ти кажам, кога ќе се погледнам во огледало, сѐ повеќе личам на Путин, вели легендарниот тренер кој имаше намера да ги сруши предрасудите со оваа изјава.

Потоа шеговито додаде дека сега му расте руса коса, а баш му била прекрасна и му фалело уште да го извежба погледот на Путин.

– Нема да одам повторно. Ми извадија и крв да видат како ќе реагирам на вакцината, најверојатно тест на антитела. И како реагирав? Морам брадата да ја бричам, сега ми расте како на Дража Михајловиќ…, вели Ќиро.