Милан и играчот за врска Хакан Чалханоглу никако не успеваат да се договорат околу продолжението на соработката. Италијанските медиуми јавуваат дека страните не можат да се договорат за финансиските услови. Чалханоглу кој има договор со Милан до крајот на сезоната, не прифаќа плата од 4 милиони евра годишно и преку својот агент инсистира на плата од најмалку 5,5 милиони евра. Извори од преговорите тврдат дека Турчинот е подготвен да прифати и плата од 5 милиони годишно, но ништо од таа сума.

Милан, се обидува да вклучи дополнителни бонуси во договорот доколку Чалханоглу се согласи да потпише нов договор.

sportmedia.mk