Она што само СПОРТМЕДИА го најави пред три дена, денеска раководството на Пелистер и го потврди. Имено Принц Ампонсах, напаѓач од Гана и официјално е последното зимско засилување за Пелистер во зимскиот преоден рок. Договорот е со важност од 1,5 година, а Принц досега играл на Тајланд од каде доаѓа во Битола, во Македонија. Официјалната промоција ќе биде следната недела.

Со офанзивецот од Гана, Пелистер го засили нападот па така се очекува тој во пролетниот дел да биде поефикасен.

sportmedia.mk