И официјално и дефинитивно, Северна Кореја нема да учествува на Летните Олимписки Игри кои ова лето треба да се одржат во Токио (Јапонија), откако лани беа откажани.

Оваа одлука е дефинитивна, а причината е една и единствена, а таа е Ковид-19. Имено раководството на оваа земја, како и првите луѓе на Олимпискиот комитет на С. Кореја, сака да ги заштити своите спортисти од корона – лудилото.

Интересно. Оваа земја во моментов нема ниту еден заразен од корона, нештто што е научна фантастика за сите останати земји во светот, па дури и за оние најмоќните.

Се чини дека оваа одлука е на место.

sportmedia.mk